Champions League - Sporting '70

Champions League

Champions League

De Champions League (Onder 7)
Bij Sporting ’70 spelen jongens en meisjes in het jaar dat ze 6 jaar oud worden in de Champions League. Op woensdagmiddag (16.00-17.00 uur) is er een veldtraining van een uur. Op zondagochtend (10.00-12.00 uur) spelen de kinderen een interne competitie in het tenue van een Europese topclub. Sporting volgt het KNVB-advies door de O7 in viertallen tegen elkaar te laten spelen. Het spelplezier van de voetballertjes komt bij Sporting’70 altijd op de eerste plaats.


Champions League 2019-2020

Baas worden over de bal
De sportieve opzet sluit aan op de leeftijdsspecifieke gedrags- en ontwikkelingskenmerken van het zesjarige kind. Het accent ligt voor 100% op de technische en motorische ontwikkeling. De oefeningen bestaan veelal uit de techniekvormen van Wiel Coerver. Hierbij heeft iedere speler een eigen bal en krijgt hij of zij door de vele balcontacten de mogelijkheid zijn of haar eigen dribbel en kap- en passeerbewegingen te ontwikkelen.

We vinden het belangrijk dat de spelers wennen aan het voetbal door het zelf te ervaren en dus zelf te spelen zonder al te ingewikkelde aanwijzingen van de trainer of coach (impliciet leren). Kinderen leren ook veel door nabootsing. De hulp van jeugdtrainers van Sporting’70 wordt ingeroepen om techniekoefeningen voor te doen en voor de Champions League-spelers als voorbeeld te dienen.

De coaching is gebaseerd op het Sporting’70 jeugdvoetbalbeleidsplan, waarbij er vooral aandacht is voor het individu. Tevens is er aandacht voor de ontwikkeling van de autonomie, het stapsgewijs zelf de regie leren nemen in het teamproces.

Spelregels
Veldafmeting 20x30

AFTRAP
Vanaf het doel dribbelt een speler de bal in. Spelers van de tegenpartij beginnen op de eigen helft. 
                       
    DOELPUNT
Als er is gescoord dan dribbelt een speler de bal naast het doel in. Spelers van de tegenpartij beginnen op de eigen helft.
ACHTERBAL
De achterbal wordt door een speler naast het doel ingedribbeld.

  UITBAL
Als de bal over de zijlijn gaat, wordt de bal ingedribbeld
HOEKSCHOP
Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te passen.
  VRIJE BAL
Een speler neemt de vrije bal door te dribbelen vanaf de plek waar de vrije bal is gegeven.

SPEELTIJD
De kinderen spelen op zondag 8 wedstrijdjes van 5 minuten in toernooivorm. Op woensdagmiddag wordt de training afgesloten met 3 partijtjes van 5 minuten in steeds wisselende teamsamenstelling.

  COMPETITIE
De pupillen worden wekelijks onderling van team gewisseld zodat er steeds andere teams ontstaan.

RITUELEN
Stimuleren om voorafgaand aan de wedstrijd handen te schudden en na afloop een high five te geven als dank voor een leuke wedstrijd.

BALMAAT
De Sporting ‘70 Champions League speelt met een balmaat 4, van 290 gram.


STAND EN KLASSEMENT
Er worden geen standen en klassementen bijgehouden en getoond.

  BEGELEIDING
Bij deze wedstrijdvorm is geen specifieke arbitrage rol. Een of meerdere ouder-begeleiders van de kinderen bewaken de voortgang van het spel op een positieve en stimulerende manier. De ‘coaching’ bestaat enkel uit positieve aanmoediging, de ouders geven aan de kinderen in deze leeftijdscategorie nog geen tactische of speelaanwijzingen. Verder heeft de begeleiding de handen vooral vol aan het strikken van veters. De ouders schreeuwen de kinderen niet aan, de toeschouwers staan buiten de omheining.

     

 

Meer informatie over deze leeftijdscategorie (Onder 7) vind je op de website van de KNVB
https://www.knvb.nl/ontdek-voetbal/pupillenvoetbal/onder-7

Voor wie?
De Champions League staat in het seizoen 2022/2023 open voor kinderen met geboortejaar 2016. Er gelden geen toelatingseisen of selectieprocedures voor kinderen die mee willen doen aan de Champions League. Kinderen die mee willen doen dienen zich gewoon als lid aan te melden via het aanmeldformulier op deze website.

Bij Sporting’70 moet helaas gewerkt worden met wachtlijsten. Inschrijving als lid wil niet zeggen dat plaatsing in de Champions League direct mogelijk is. Kinderen die kunnen instromen in de Champions League worden per email of telefoon uitgenodigd.

Voor meer informatie, neem contact op met de coördinator van de Champions League.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!